Основна школа "Душан Вукасовић Диоген" Купиново
  • О нама
  • Почетна
  • Галерија
  • Контакт
  • Родитељи
  • Огласна табла
  • Документа

Мени

  • Организација рада и запослени
  • Вести
  • Такмичења
  • Екскурзије
  • Ђачки кутак
  • Разредна настава Ашања
  • Разредна настава Купиново
  • Разредна настава Обреж
  • Предметна настава Купиново
  • Предметна настава Ашања
  • Преметна настава Обреж
  • Секције
  • Педагошко-психолошка служба
  • За чистије и зеленије школе у Војводини
  • Математичка секција
  • Ђачки креативни клуб
  • Кутак за будуће прваке
  • Школа без насиља
  • Угледни часови
  • Читалачки клуб
  • Мрежа школа у заштићеним подручјима
  • Професионална оријентација
  • Ђачки парламент 2018/19.
  • Развојни план 2020-2023.
  • Информатика и рачунарство
  • Полугодишњи извештај 2024/25

Претрага




Банери




     

  









       





 



Моја школа


https://mojaskola.rtsplaneta.rs/list/582/osnovna-skola-202021

 

Портал за ученике и родитеље

https://moj.esdnevnik.rs/login

Платформа за учење на даљину

 
https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/microsoft-teams/group-chat-software

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

https://euprava.gov.rs/usluge/6224  

Календар

Мај 2025
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Анкета

Које годишње доба највише волите?

Пролеће
Лето
Јесен
Зиму


Резултати

Администрација






Светски дан здраве хранe и Светски дан јабука

Датум: 17. Октобар 2019 22:54 Категорија: Новости

Основни циљ обележавања ових датума је промоција здравих животних навика - здраве, разноврсне и правилне исхране, али и промовисање  значаја  јабуке по здравље људи.
Обележавајући Светски дан здраве храни,  као и Светски дан јабука, ученици еколошке секције нижих разреда су посетили воћњак  јабука која се налази у близини села, желећи на овај начин да скрену пажњу на значај ове воћке у свакодневној исхрани.
Ученици су сазнали да се у воћњаку налази око 30 000 садница ове воћке, да преовлађују две сорте јабука грени смит и златни делишес. Научили су о сортама  и гајењу јабуке, чули бројне занимљивости о њима, али и сазнали доста тога што раније нису знали као како да сортирају јабуке,(што су могли и сами практично да  раде), како се проверава да ли је јабука зрела и  зашто су јабуке неопходне у свакодневној исхрани, како то оне благотворно утичу на здравље људи.  Оно што су са одушевљењем прихватили јесте да и сами учествују у берби јабука. Ипак најлепши део је што су се сви лепо дружили  и уживали у овим слатким и здравим плодовима.


Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај