Основни циљ обележавања ових датума је промоција здравих животних навика - здраве, разноврсне и правилне исхране, али и промовисање значаја јабуке по здравље људи.
Обележавајући Светски дан здраве храни, као и Светски дан јабука, ученици еколошке секције нижих разреда су посетили воћњак јабука која се налази у близини села, желећи на овај начин да скрену пажњу на значај ове воћке у свакодневној исхрани.
Ученици су сазнали да се у воћњаку налази око 30 000 садница ове воћке, да преовлађују две сорте јабука грени смит и златни делишес. Научили су о сортама и гајењу јабуке, чули бројне занимљивости о њима, али и сазнали доста тога што раније нису знали као како да сортирају јабуке,(што су могли и сами практично да раде), како се проверава да ли је јабука зрела и зашто су јабуке неопходне у свакодневној исхрани, како то оне благотворно утичу на здравље људи. Оно што су са одушевљењем прихватили јесте да и сами учествују у берби јабука. Ипак најлепши део је што су се сви лепо дружили и уживали у овим слатким и здравим плодовима.